Posted by

0 comments

Ook bij Joyce een keertje twee wat grotere kralen gemaakt om solo aan een ketting te hangen.
Wel lastig, ook omdat zo’n grote ‘klodder’ vloeibaar glas snel gaat kapseizen en zijn eigen weg gaat zoeken.
De wit-zwarte kraal is voor mijzelf en de rood-wit-blauwe heb ik op bestelling gemaakt voor Anne.
Stiekem vind ik die van Anne beter gelukt dan die voor mijzelf 😉

DSCF3407

Posted by

0 comments

Inmiddels ben ik weer bij Joyce geweest. Dit keer heb ik geprobeerd om alle door mij geoefende technieken in één armband te verwerken. De kralen zijn gedraaid, met stippen en met luchtbellen versierd.
De kleuren heb ik zwart-wit willen houden, maar doordat het zwarte glas een beetje begon te exploderen, is het wit erin doorgelopen en heb ik toch weer een paarsige gloed over sommige kralen gekregen.
Ook zitten er in sommige witte stippen nog grijze stippen, maar dat kleurverschil was te weinig en het grijs valt weg tegen het wit.
Maar goed, oefening baart kunst!

DSCF3409

Posted by

0 comments

Het heeft lang geduurd, maar bij deze dan toch de foto van de armband die ik heb gemaakt met de kralen die ik al enige tijd geleden heb gebrand bij Joyce van Jocks glas.

De kleuren die ik heb gebruikt zijn uiteraard weer verschillende tinten paars, gecombineerd met wit.Het kralenwinkeltje uit De Lier waar ik mijn favoriete kralenkapjes haalde is helaas niet meer, maar ik heb gelukkig nog een flinke voorraad in kunnen slaan voordat ze gingen sluiten. Dus voorlopig kan ik vooruit!

DSCF3411