oktober 25   Eerste kreukelketting

Posted by

0 comments

Voor het eerst een kreukelketting gemaakt. De kralen zijn gedraaid en geregen aan soepel ijzerdraad. Hierdoor is de ketting nog enigszins aan te passen en te vormen naar je eigen wensen. De fimoklei die is gebruikt heeft de kleuren glitterzilver, marmer en zwart gemengd met parelmoer.
De sluiting was wel even puzzelen, want drie draden ijzerdraad door een kalotje gaat helaas niet. Met twee veterklemmen was dit snel weer opgelost.

 

Posted by

0 comments

Blijft mooi om een kleur fimo te mengen met parelmoer. De kralen zijn iets donkerder dan op de foto doet uitkomen. Deze keer zijn de fimokralen gedraaid en gecombineerd met fimokralen van metallic zilver. Mijn favoriete kralenkapjes van de Sieradenwinkel uit De Lier erbij en de mooie bedels roosje, oud dubbeltje en een versierd kruis maken het helemaal af.

 

 

oktober 24   Macrofunctie ontdekt

Posted by

0 comments

Na vele onscherpe en onduidelijke foto’s maar even mijn camera ernstig bekeken. En wat blijkt…er zit ook een macrofunctie op. Meteen even uitproberen en de foto van het vorige bericht en onderstaande foto van een nieuwe damesarmband zijn nu veel beter gelukt.
Deze armband heeft bloemen als tussenkralen en bedels in het thema natuur.

 

 

Posted by

0 comments

Even van mijn geloof afgestapt en een ketting zonder fimo of plastiek gemaakt. Een leuke grove ketting die een stuk langer is dan op de foto past.
Wel een minder voldaan gevoel van, want zo is het wel een makkelijke weg met kant en klare kralen. Al deze materialen zijn besteld bij CreaDream.

 

oktober 7   Zwevende kralen

Posted by

2 comments

Bij het rondneuzen op kralen.com eindelijk een duidelijk voorbeeld gevonden van een ketting met zwevende kralen. Uiteraard meteen even uitgeprobeerd en hieronder het resultaat. De goud-koper ketting kan heel goed doorgaan voor herfstketting en paars is altijd goed toch?